NEUGODNA TIŠINA PREDSJEDNIKA SRBIJE: Novinar jednim pitanjem Vučića doslovno ostavio bez riječi (VIDEO)

Gostujući u emisiji Takovska 10 na RTS-u, tom je prilikom najavio konzultacije o sastavljanju nove vlade. Tema je bila i EXPO,

  • Regija

  • 21. Feb. 2024  

  • 1

Ono što je u utorak navečer uspjelo novinaru Radiotelevizije Srbija (RTS) Zoranu Stanojeviću, do sada je uspjelo malo kome. Naime, on je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na nekoliko sekundi ostaviti bez riječi, piše Nova.rs.

Gostujući u emisiji Takovska 10 na RTS-u, tom je prilikom najavio konzultacije o sastavljanju nove vlade. Tema je bila i EXPO, a u jednom trenutku Stanojević je upitao zašto je ta investicija vrijedna čak 17 milijardi eura.

‘Nisam razumio’

Uslijedila je kratka stanka, a razgovor je tekao ovako:

Stanojević: Imam jedno pitanje vezano za projekt.

Vučić: Samo naprijed.

Stanojević: Dakle, plan je da se u to uloži 17 milijardi eura. Valjda nisu dolari, nego euri. Zašto toliko? Mnogi se pitaju, kažu u Astani je 2017. koštala nešto više od tri milijarde…

Vučić: Nisam razumio što košta nešto više od tri milijarde.

Stanojević: EXPO u Astani. Da je koštao nešto više od tri milijarde eura. Dakle, zašto je to potrebno za EXPO? Što je u tom planu?

Vučić: Hvala što ste postavili to pitanje, ali stvarno hvala. Bez imalo cinizma…

Tišina

Stanojević: A ovo dosadašnje hvala je bilo s cinizmom?

Sljedeće tri sekunde Vučić šuti.

Stanojević nastavlja: Nije bitno, šalio sam se.

Vučić: Rekao sam, bez imalo cinizma, ali čestitam, pobijedili ste svakako.

Stanojević: Ne, nisam.

Vučić: OK.

Nakon toga je Vučić počeo govoriti da niz projekata spada u EXPO. Video Vučićeve tišine možete pogledati niže.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...