PUTINOVA AVIJACIJA BILJEŽI GUBITKE: Srušeno šest najboljih ruskih aviona

“Ruski avioni nastavljaju padati!” pohvalilo se u ponedjeljak ukrajinsko ministarstvo obrane.

  • Evropa

  • 21. Feb. 2024  

  • 0

Ukrajinskim zračnim snagama nedostaje najboljeg streljiva, među kojim su i protuzračni projektili američke izrade Patriot s dometom od 150 kilometara. Ipak, Ukrajinci rijetko kad uludo potroše neki projektil. Kada ga ispale, uglavnom ne promašuju, piše Forbes.

Upravo zato je ukrajinska vojska, čak i dok preklinje i pregovara za još streljiva, srušila čak šest ruskih borbenih aviona u samo tri dana. To je stopa gubitaka koju ruske zračne snage ne mogu dugo trpjeti.

Najbolji supersonični avioni

“Ruski avioni nastavljaju padati!” pohvalilo se u ponedjeljak ukrajinsko ministarstvo obrane. Tvrde kako se među srušenim avionima nalaze četiri borbena aviona Sukhoi Su-34 i dva aviona Sukhoi Su-35.

Su-34 su najbolji supersonični napadački avioni ruskih zračnih snaga. U posljednje vrijeme oni uglavnom lete u misijama za podršku - brzo dolijećući do linije fronte i bacajući precizne klizne bombe KAB s udaljenosti od 40 kilometara, a prate ih zrakoplovi Su-35.

Ukrajinci su prva tri aviona srušili u subotu, 90 kilometara istočno od Avdiivke, dok su se avioni navodno pripremali za bombardiranje ukrajinskih trupa koje su se povlačile iz ruševina grada.

Ukrajinska vojska tvrdi kako su četvrti Sukhoi srušili u nedjelju, a još dva u ponedjeljak, iznad Azovskog mora na jugu.

Moguće je, možda čak i vjerojatno, da su za svih šest rušenja odgovorni upravo sustavi Patriot.

Ukrajinske zračne snage jedan sustav su poslale u Kijev, i po jedan na jug i sjever.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...