"PRODAT ĆE KUĆU UŽASA, NEĆE TU DA ŽIVI": Sin dolazi iz Kine da sahrani majku i babu, drugi sin u zatvoru čuo za zločin i PORUČIO OVO

Komšije su za stravične vijesti čuli po dolasku policije i hitne pomoći, kada su se svi podigli na noge nakon što je ulica odzvanjala sirenama.

  • Hronika

  • 21. Feb. 2024  

  • 0

Kobna večer kada je došlo do zločina u selu Rakovac kod Beočina u Srbiji zauvijek je zavilo sve u crno, a mještani ovog mjesta tek sada postali su svjesni šta je uradio njihov nekadašnji komšija, kada je presudio Nadi Četnik (75) i njenoj kćerki Dragani Radić (47), od kojih je jedna od njih njegova bivša supruga, piše Kurir.

alt

"Branislav Radić (48) je došao kod Dragane tu večer, popeo se na sprat i tu je izbila svađa, ali niko od komšija nije čuo svađu, da je neko čuo, sigurno bi prijavio već tad i do svega ovoga ne bi ni došlo. Vjerovatno je poslije svađe on riješio da joj presudi. Nada je bila u komšiluku, možda bi stigla da se odbrani da je bilo drugačije, ali takva je bila sudbina. Otišla je kući i pokušala da uđe, međutim nije ni stigla da se odbrani, sigurno bi ona uzela šta prvo vidi u ruke da ga udari, ali mučenica nije stigla. Odmah na ulazu kod vrata je ubio", kaže izvor blizak ovoj porodici za Kurir.

Za Branislava u ovom selu niko nije imao da kaže nijednu lijepu riječ, kako kažu, oduvijek je bio propalica, mnogo je pio, maltretirao je i Draganu i taštu Nadu, dok je nesretna žena činila sve, čak je porodicu ona izdržavala od male penzije dok je Dragana bila trudna.

Komšije su za stravične vijesti čuli po dolasku policije i hitne pomoći, kada su se svi podigli na noge nakon što je ulica odzvanjala sirenama.

alt

Nada Četnik i njena kćerka Dragana Radić

"Čuli smo sirene ispred te kuće, međutim, ograda je visoka, pa niko nije vidio odmah šta se desilo. Kada je policija stigla, prvo su mislili da je Branislav pobjegao, uletjeli su u dvorište i pretraživali prvo šupe, dvorište i okolinu, međutim, on nije ni bio svjestan šta je uradio, sjedio je svo vrijeme sa tijelima u lokvi krvi", ispričao je jedan od komšija.

Osumnjičeni za dvostruko ubistvo odmah je priveden tu večer, nakon što je policiju sam pozvao i sačekao ih u kući gdje je počinio zločin. Ubrzo nakon toga, komšije su kontaktirale sa jednim od sinova nesretne Dragane i osumnjičenog Branislava, koji se trenutno nalazi u Kini, a dvije nesretne žene bit će sahranjene odmah po njegovom dolasku.

alt

Policija (Foto: Petar Aleksić/Kurir)

"On se vraća za Srbiju tek krajem februara, s obzirom na to da živi i radi u Kini, ne postoji šansa da stigne ranije i tek tada će njih dve biti sahranjene, međutim, naravno da se jako potresao zbog svega, neće ostajati ovdje dugo, on se lijepo snašao u Kini, tamo će i ostati, a ovu kuću ovdje planiraju da prodaju", ispričala nam je jedna od komšinica i dodala:

"Sin koji se trenutno nalazi u zatvoru još uvijek ne može da dođe k sebi zbog tragedije", rekla je komšinica i objasnila da su zvali zatvor u Mitrovici gdje je smješten, međutim, on nije imao snage da se javi na telefon, imao je samo da poruči da pripaze na pse i mačke, jer je ljubav prema životinjama naslijedio upravo od majke i bake.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...