UTJERAO IM STRAH U KOSTI: Otkriveno koliko puta je Bidenov pas ugrizao pripadnike tajne službe...

"Zbog ugriza smo morali prilagoditi naše taktike kada je Commander u blizini. Treba mu dati puno prostora", napisao je anonimni agent.

  • Šareni svijet

  • 22. Feb. 2024  

  • 0

Novi dokumenti pokazuju da je pas američkog predsjednika Bidena, Commander, 24 puta ugrizao agente Američke tajne službe. Spisi pokazuju da je njemački ovčar uzrokovao mnogo problema predsjednikovim tjelohraniteljima, prenosi BBC.

Dokumenti opisuju najmanje 24 incidenta u razdoblju između oktoba 2022. i jula 2023., u kojima je pas Commander ugrizao nekog od tjelohranitelja za šaku, podlakticu, lakat, pojas, prsa, bedro ili rame. Bidenov je ljubimac napustio Bijelu kuću u oktobru prošle godine, sedam dana nakon što je jedan od agenata Tajne službe morao otići na liječenje zbog teškog ugriza.

Prije toga, u junu, pas je ugrizao tjelohranitelja za podlakticu, tako da ju je trebalo šivati. Zbog krvi na podu, razgled istočnog krila Bijele kuće obustavljen je na 20 minuta.

U junu je Commander ugrizao još jednog agenta, ovaj put za šaku. Trebalo mu je šest šavova. Kolege su mu poklonile paket s lijekovima protiv boli, antibiotskom masti, suzavcem, brnjicom i psećim kolačićima, "za mjere sigurnosti". Jedan viši agent rekao je da agenti koji čuvaju dom predsjednika i njegove obitelji moraju biti kreativni kako bi očuvali vlastitu sigurnost. "Zbog ugriza smo morali prilagoditi naše taktike kada je Commander u blizini. Treba mu dati puno prostora", napisao je anonimni agent.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...