NAKON OBRUŠAVANJA FASADE U CENTRU SARAJEVA: Povrijeđena 72-godišnjakinja zadobila prelom lopatične kosti

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo

  • Vijesti

  • 22. Feb. 2024  

  • 0

Jučer u popodnevnim satima oko 14:15 sati u ulici Ferhadija pao je komad fasade sa zgrade i tom prilikom povrede je zadobila R.B., rođena 1952. godine, nastanjena u Sarajevu.

Povrijeđenoj je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a na KUM-u UKC u Sarajevu ljekar je konstatovao da je 72-godišnjakinja zadobila teške tjelesne povrede (prelom lopatične kosti), nakon čega je upućena na kućno liječenje.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon kompletiranja, operativni materijal će biti dostavljen Kantonalnom tužilaštvu.

Podsjećamo, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić oglasila se nakon ovog događaja i kritikovala upravitelje zgrada i njihovu neodgovornost za ovakva dešavanja.

"Svi smo svjedoci današnjeg obrušavanja dijela fasade u centru grada, uslijed čega je povrijeđena naša sugrađanka. Postavljam sada vrlo jasno pitanje, gdje su sve ove godine upravitelji zgrada? Gdje su sve ove godine vlasnici privatnih objekata? I jedni i drugi su dužni i nadležni da se brinu o fasadama i drugim dijelovima objekata kako se ovakve situacije ne bi dešavale", navela je Karić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...