ISAK NE ŽELI DA SE NJEGOVO IME VEŽE ZA UZUNOVIĆA: "On nije član moje partije!"

U toku dana u prostorijama SIPA-e u svojstvu osumnjičenog ispitan je federalni zastupnik Kenan Uzunović kojeg Tužilaštvo Kantona Sarajevo tereti za davanje lažnog iskaza.

  • Politika

  • 22. Feb. 2024  22. Feb. 2024

  • 1

Ministar unutrašnjih poslova entiteta F BiH Ramo Isak objavio je da nema nikakve veze sa danas saslušanim federalnim zastupnikom Kenanom Uzunovićem.

"S obzirom na brojne medijske upite dužan sam istaći kako zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Kenan Uzunović nije i nikada nije ni bio član političke stranke Snaga naroda", objavio je Isak.

On, međutim, nije naveo da je Uzunović u zajedničkom klubu s zastupnikom Snage naroda Arnelom Isakom i predsjednicom Pokreta demokratske aktivnosti Elzinom Pirić. 

Isak i Pirić kandidirali su Uzunovića za poziciju dopredsjedavajućeg Federalnog parlamenta. Prvotno, tu je trebao doći Arnel Isak. No, kasnije su poziciju, iz sebi znanih razloga, ponudili Uzunoviću i zvanično ga predložili. 

Podsjećamo, u toku dana u prostorijama SIPA-e u svojstvu osumnjičenog ispitan je federalni zastupnik Kenan Uzunović kojeg Tužilaštvo Kantona Sarajevo tereti za davanje lažnog iskaza.

Predmet protiv Kenana Uzunovića formiran je još prije nepunih devet mjeseci, odmah nakon što je tijesnom većinom izabrana aktuelna Vlada Federacije BiH čiji je izbor podržao i zastupnik Uzunović. Uzunović je javno ustvrdio da je prije glasanja bio pod velikim pritikom da ne podrži izbor akteulene Vlade, te da mu je u dva navrata nuđen milionski mito za uskraćivanje svog glasa. Uzunović je kazao da su mu mito nudili visokopozicionirani funkcioneri SDA i tajkuni bliski toj prtiji, no nije želio otkriti njihova imena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...