DEHUMANIZACIJA PALESTINE: Selfiji izraelskih vojnika ispred ruševina Gaze

Nakon što je Abayov objavio tweet sa fotografijom, u kojem je napiso samo "Ova fotografija..." dobio je više od 400.000 pregleda. Na Instagram profilu autora fotografije nekoliko komentara govori o dehumanizaciji koju slika predstavlja

  • Svijet

  • 22. Feb. 2024  

  • 0

Fotoreporter Tsafrir Abayov, iz tima Associated Pressa u Izraelu, uhvatio je kamerom trenutak u kojem grupa žena izarelskih vojnika pozira ispred ruševina uništenih zgrada na granici s Gazom. Na još jednoj njihovoj fotografiji koju je distribuirala agencija AP pojavljuje se ista grupa koja snima 'selfie'. Fotografije su izazvale veliku pažnju na društvenim mrežama, piše Stav.ba.

Nakon što je Abayov objavio tweet sa fotografijom, u kojem je napiso samo "Ova fotografija..." dobio je više od 400.000 pregleda. Na Instagram profilu autora fotografije nekoliko komentara govori o dehumanizaciji koju slika predstavlja.

Sjedinjene Države su i ovog utorka, svojim vetom, ostale kao jedina zemlja u Vijeću sigurnosti UN-a koja se protivi trenutnom humanitarnom prekidu vatre u Gazi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...