MUP KS SE OGLASIO O INCIDENTU: Učenik sarajevske osnovne škole na nastavu donio skalpel, prijetio učenicima i povrijedio sebe

Prema prvim informacijama, dječak je prijetio učenicima u prostorijama škole, a na svu sreću izbjegnuta je tragedija.

  • Hronika

  • 24. Feb. 2024  

  • 0

U Osnovnoj školi na Šipu u Sarajevu proteklog četvrtka odvijala se prava drama kada je učenik šestog razreda donio skalpel i prijetio učenicima.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo oglasili su se o ovom slučaju: 

"Dana 22.02.2024. godine, oko 13:15 sati, policijski službenici PU Centar su upućeni u OŠ 'Šip' na poziv osoblja ove škole. U prostoru svlačionice, jedno dijete se samoozlijedilo skalpelom. U pratnji roditelja djetetu je ukazana pomoć, te je roditelj policijskim službenicima saopćio da je dijete zadobilo lakšu tjelesnu povredu."

Policijski službenici su skalpel oduzeli, a od roditelja djeteta koje je sebi nanijelo povredu, kao i od roditelja djece koja su bila prisutna u svlačionici, uzete su izjave u svojstvu svjedoka.

Prema prvim informacijama, dječak je prijetio učenicima u prostorijama škole, a na svu sreću izbjegnuta je tragedija.

Tokom incidenta učenik je povrijedio sebe. Za sada je nepoznat tačan razlog zbog kojeg se odlučio na ovaj potez.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...