DINAMO NAVODNO SPREMA SENZACIJU: “Modri“ žele da vrate Luku Modrića?

Modrić je u dresu “modrih“ igrao od 2003. do 2008. godine, odakle je otišao u Tottenham, a potom je 2012. pojačao Real za koji je nastupao narednih 12 godina.

  • Sport

  • 25. Feb. 2024  

  • 0

Luka Modrić, legenda Real Madrida i kapiten reprezentacije Hrvatske, broji posljednje mjesece u dresu "kraljevskog kluba", a među klubovima koji su kandidati za nastavak karijere je i zagrebački Dinamo.

Modrić je u dresu “modrih“ igrao od 2003. do 2008. godine, odakle je otišao u Tottenham, a potom je 2012. pojačao Real za koji je nastupao narednih 12 godina.

Kako je čuveni Hrvat sa 39 godina sve bliži kraju karijere, jasno je da je pred njim „labudova pjesma“, ali interesovanja ne manjka. Tako je Modrić dobio poziv iz Saudijske Arabije još prije godinu dana, u svojim redovima bi voljeli da ga vide i pojedini MLS klubovi, no najviše nade u idiličan kraj velike karijere polažu na Maksimiru.

Kako je prenio hrvatski „24 sata„, predsjednik Dinama Mirko Barišić navodno je pozvao Modrića kako bi „opipao puls“ oko potencijalnog povratka u Dinamo:

“Pregovori Dinama i Modrića se biti intenzivirani narednih sedmica, kada će Dinamo krenuti jače u akciju Lukinog povratka na Maksimir. A Modrić se nije tek kurtoazno zahvalio na pozivu Dinama, već ozbiljno razmišlja o toj opciji. Na Maksimiru su svjesni da su mnogo griješili ove sezone, pa žele da se pojačaju na ljeto“, navedeno je u tekstu.

Modriću na kraju sezon 2023/2024 ističe ugovor sa Realom, a u Madridu su mu navodno već spremili poziciju trenera.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...