"ROĐENI" SE POJAČALI: Iranski reprezentativac potpisao za Velež

Gholami u Velež stiže kao zamjena za Brunu de Oliveiru koji je otišao u južnokorejski Gwangju.

  • Sport

  • 25. Feb. 2024  

  • 0

Iranski fudbaler Aref Gholani novi je član Fudbalskog kluba Velež.

"Rođeni" su ovu vijest potvrdili na zvaničnim stranicama, a Gholami je predstavljen u prisustvu predsjednika UO Senada Kevelja.

Gholani je rođen 19. aprila 1997. godine u Gorganu, a potpisao je ugovor do ljeta 2025. godine.

Gholami u Velež stiže kao zamjena za Brunu de Oliveiru koji je otišao u južnokorejski Gwangju.

Karijeru je počeo u omladinskim kategorijama Sepahan FC u kojem je i debitovao za prvi tim, da bi svoj nogometni razvoj nastavio u renomiranim iranskim klubovima Zob Ahan, Foolad, da bi od takmičarske sezone 2019/20 nastupao za višestrukog šampiona Irana (9x), osvajača Kupa ove zemlje (7x), kao i osvajača Azijske Lige prvaka (2x) Esteghlal FC za koji je ukupno ubilježio 96 nastupa, postigavši pritom 2 pogotka uz upisanu jednu uspješnu asistenciju.

Upravo je sa ovim klubom, uz redovite nastupe u Azijskoj Ligi prvaka, uspio osvojiti prvo šampionsku titulu Irana, te u sezoni 2022/23 i Superkup ove zemlje.

Prošao je sve omladinske reprezentativne kategorije Irana, a za A reprezentaciju Irana debitovao je u Azijskim kvalifikacijama sa Svjetsko prvenstvo u utakmici protiv Južne Koreje. Zanimljivo, bio je u kadru reprezentacije svoje zemlje i krajem novembra 2020. godine, kada je, u prijateljskom susretu, reprezentacija Irana savladala našu reprezentaciju rezultatom 2:0.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...