ENGLESKA PREMIER LIGA: Ahmedhodžićev Sheffield niže poraze

Anel Ahmedhodžić je odigrao cijeli meč za Sheffield kao kapiten, a u drugom dijelu je zaradio i žuti karton.

  • Sport

  • 25. Feb. 2024  

  • 0

Fudbaleri Wolverhampton su poslije velike borbe i ne tako zanimljive utakmice savladali Sheffield United rezultatom 1:0. Jedini gol na meču postigao je Pablo Sarabia u 30. minutu utakmice, prenosi Sport Klub.

Meč od kojeg se nije očekivalo mnogo nije ni pružio previše u prvom poluvremenu. Prvu ozbiljnu priliku je imao Ryan Brewster u 19. minutu, šutirao je, ali je Sa dobro odbraio. Ponovo je nekadašnji igrač Liverpoola pokušao u 24. minutu, ovaj put je bio neprecizan. Domaćin je kružio oko šesnaesterca, ali nije stvarao konkretne prilike za gol.

Djelovalo je da Wolvesi nemaju rešenje za odbranu Sheffielda uprkos većem posjedu lopte, ali je u 31. minutu Ait Nouri fantastično centrirao i pronašao Pabla Sarabiju koji je odlično skočio i poslao loptu u mrežu. Do kraja poluvremena je domaćin kontrolisao igru i na pauzu otišao sa golom prednosti.

U drugi dio igre su Oštrice ušle mnogo konkretnije. Preuzeli su inicijativu, šutirali ka golu Wolvesa, ali im nije polazilo za nogom da izjednače. James McAtee je imao šansu za Sheffield u 54. minutu, snažno je šutirao, ali je lopta prošla milimetrima od desne stative. Sa druge strane je Sarabija pokušao u 66. minutu da postigne drugi gol i donese pobjedu svom timu, ali je iz daljine šutirao neprecizno.

Kako se meč bližio kraju tako su gosti ostajali bez energije i sve manje su napadali ozbiljno ka golu koji je čuvao Jose Sa. Wolvesi su iskusno primirili, umrtvili tempo i priveli meč kraju.

Anel Ahmedhodžić je odigrao cijeli meč za Sheffield kao kapiten, a u drugom dijelu je zaradio i žuti karton.

Wolverhampton se sada nalazi na osmom mjestu sa 38 bodova, dok Sheffield United ostaje posljednji sa samo 13 bodova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...