GRLIĆ RADMAN RAZBJESNIO VULINA: "Zdrav razum ne dozvoljava da se Srbiji prebacuje rušenje međunarodnog poretka, neka nam pokažu koji grad je..."

Grlić Radman je kazao kako Srbija vodi dvostruku politiku kojom se istovremeno pokušava približiti i EU i Rusiji, ali će se naposljetku morati odlučiti na čijoj je strani, a Vučića je nazvao "ruskim satelitom".

  • Regija

  • 26. Feb. 2024  

  • 3

Aleksandar Vulin, donedavni šef srbijanske Bezbedonosno-informativne agencije (BIA) i aktuelni senator Republike Srpske, reagirao je na hrvatsko odbijanje prosvjedne note iz Srbije. Srbija je, naime, uputila prosvjednu notu Hrvatskoj zbog izjava šefa hrvatske diplomacije Gordana Grlića Radmana koji je izjavio da je predsjednik Aleksandar Vučić "ruski trabant" i tražio da Srbija uvede sankcije Rusiji i time se svrsta na pravu stranu povijesti.

Te izjave "predstavljaju dalji nastavak izgradnje atmosfere mržnje prema Srbiji i srpskom narodu i narušavaju zajedničku politiku promoviranja mira i stabilnosti u regiji", stoji u noti srbijanskog ministarstva vanjskih poslova.

Sada se o svemu oglasio Vulin. "Ne znam na koje se to evropske vrijednosti Hrvatska poziva, dok pokušava Srbiju izjednačiti sa sobom i svede je na nivo poslušne kolonije, ali znam da zdrav razum ne dozvoljava da se Srbiji prebacuje rušenje međunarodnog poretka. Ipak, pristajem prihvatiti da je Hrvatska u pravu i da je na pravoj strani istorije, samo ako nam pokažu kada su Hrvati bili na pobjedničkoj strani povijesti i kada nam pokažu koji je grad ljepše, srdačnije i iskrenije od Zagreba dočekao Hitlerovu vojsku", poručio je Vulin.

Podsjetimo, Grlić Radman je kazao kako Srbija vodi dvostruku politiku kojom se istovremeno pokušava približiti i EU i Rusiji, ali će se naposljetku morati odlučiti na čijoj je strani, a Vučića je nazvao "ruskim satelitom".

"Što se tiče Srbije, jedno su građani, a drugo je Vučić i njegova politika koja mora odlučiti na kojem će stolcu sjediti, jer je neudobno sjediti na dva stolca. Vučić ne bi trebao imati veliku dilemu, on zna otkud dobiva podršku, zna otkud se financira Zapadni Balkan", kazao je Grlić Radman.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...