DRAMA U HERCEGOVINI: MUP zaprimio dojavu o pucnjavi, pojačane ophodnje u blizini škola...

O svim važnijim informacijama javnost će biti blagovremeno obavještena, naveli se u saopćenju. 

  • Hronika

  • 27. Feb. 2024  

  • 0

MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) zaprimio je u ponedjeljak informaciju Federalne uprave policije o mogućem izvršenju pucnjave u školama bez konkretnih podataka o mjestu izvršenja, a iz Uprave MUP-a HNK saopćili su kako su pojačane mjere osiguranja u blizini škola na području kantona

Odmah po zaprimanju navedene informacije nadležne organizacijske jedinice iz Uprave policije preduzele se mjere i radnje iz svoje nadležnosti, stupile u kontakt sa školama, te osigurale pojačanu prisutnost policijskih službenika u blizinama škola na području HNK.

O svim važnijim informacijama javnost će biti blagovremeno obavještena, naveli se u saopćenju. 

Naime, policijski službenici MUP-a USK, u suradnji s Federalnom upravom policije (FUP) i OSA provjeravaju prijetnju koja je u ponedjeljak 27. 2. objavljena na društvenoj mreži Instragram, a odnosi se na status jedne osobe koja je napisala da će "pucati po svojoj školi". Navodno je riječ o 17-godišnjoj djevojčici, koja je istražiteljima priznala da je poslala poruku, te da je riječ o šali.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...