DODIK OTKRIO KARTE UOČI SASTANKA U MOSTARU: "Izgovora je bilo i previše, očekujem da danas sa partnerima..."

Odlazim u Mostar uvjeren da imamo i ljudsku i političku zrelost da interese naša tri naroda stavimo ispred tuđih geopolitičkih interesa - poručio je Dodik

  • Politika

  • 27. Feb. 2024  

  • 5

Očekujem da danas u Mostaru s partnerima sa nivoa Bosne i Hercegovine postignemo dogovore koji predstavljaju korak naprijed u zakonodavnom procesu i na putu ka Evropskoj uniji, poručio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

"Očekujem da nađemo način. Izgovora je bilo i previše. Očekujem da će želja da se učini dobro za sve narode biti jača od želje da se učini loše drugima. Republika Srpska posvećena je dijalogu i kompromisu. Sve što smo uradili u posljednjih godinu dana, uradili smo tako što smo poštovali ustavne nadležnosti. Vjerujem da ćemo se tako rukovoditi i danas", navodi Dodik.

Dodaje da političko iskustvo koje ima svjedoči da su okolnosti van BiH uslovljavale da se ne naprave pozitivni pomaci.

"Odlazim u Mostar uvjeren da imamo i ljudsku i političku zrelost da interese naša tri naroda stavimo ispred tuđih geopolitičkih interesa.

Geopolitička situacija je složena. Narodi tako snažnih historijskih sjećanja kao što su narodi Balkana uvijek su podložni utjecajima koji ih dovode do toga da podnose žrtve na oltaru tuđih interesa", navodi Dodik.

Vjeruje, kaže, da je zajednički interes "svih nas da branimo našu demokratiju i interes naših naroda koji su nas birali".

"Demokratija i odluke koje dolaze spolja nisu kompatibilni i RS na nametanja ne pristaje! RS zato ima snažno i odlučno liderstvo. Utemeljeno u historiji i mentalitetu velikog naroda kakvi su Srbi. Mi znamo da je tajna sreće sloboda, a da je tajna slobode hrabrost. A hrabrost je u demokratiji ništa drugo do služiti svom narodu, a ne strancima i tuđim interesima", poručio je predsjednik SNSD-a na društvenoj mreži X.

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...