VOJNI ANALITIČAR: "EU je rekla da Ukrajina neće izgubiti rat, ma koliko koštao i trajao"

Komentirao je moguće slanje francuskih vojnika u Ukrajinu, što je kao mogućnost spomenuo predsjednik Emmanuel Macron.

  • Evropa

  • 27. Feb. 2024  

  • 0

Vojni analitičar Ivica Mandić komentirao je za Novu TV posljednje događaje vezane uz rat u Ukrajini.

Komentirao je moguće slanje francuskih vojnika u Ukrajinu, što je kao mogućnost spomenuo predsjednik Emmanuel Macron.

"Izašla je u javnost priča o kojoj se inače raspravlja zadnjih 6, 7 mjeseci. Njezin koncept puno ranije, jer je otac koncepta samodostatnosti EU Macron. Sad su nešto javno izjavili i vjerojatno dobro razmišljaju zašto su javno rekli. Nisam vidio operativni plan niti odluku da će netko slati vojsku. Zemlje o tome razmišljaju, ali iz drugih razloga. EU je rekla svijetu da Ukrajina neće izgubiti rat, ma koliko to koštalo i trajalo", rekao je Mandić.

Na ove najave Macrona reagirao je odmah i Kremlj, pitanje je i koliko su ovakve poruke zabrinjavajuće.

Mandić kaže kako je Francuska nuklearna sila čiji je nuklearni potencijal vjerodostojan, a smatra kako predsjednik Macron ne želi rat s Rusijom.

"Ova poruka se treba drugačije tumačiti. Uopće me više ne možete zastrašiti ni s čim što govorite iz Kremlja i sad vas je bilo dosta, prekršili ste svaku mjeru", rekao je Mandić i dodao kako Macron ima čime zaprijetiti, i to vrlo ozbiljno.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...