AMERIKANCI NA OPREZU: Opasnost od sudara, NASA-ina i ruska letjelica vrlo blizu, trebale bi biti najbliže...

(...) jedna drugoj upravo danas.

  • HiTec

  • 28. Feb. 2024  28. Feb. 2024

  • 0

Američko ministarstvo odbrane prati bliski prolaz NASA-ine svemirske letjelice TIMED pokraj ruskog satelita Kozmos 2221, objavila je NASA u srijedu.

Iako se očekuje da će se letjelice mimoići, sudar bi mogao rezultirati velikim krhotinama, navela je američka svemirska agencija, dodajući da nastavlja pratiti situaciju u suradnji s Ministarstvom odbrane, prenosi Hina.

U saopćenju se ne navodi koliko će se letjelice približiti jedna drugoj, no procjena je da su letjelice, koje ne mogu manevrirati, trebale biti najbliže jedna drugoj upravo danas na visini od oko 600 km.

Misija TIMED proučava utjecaj Sunca i ljudi na Zemljinu mezosferu, nižu termosferu i ionosferu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...