AKCIJA NA PODRUČJU SARAJEVA: Podignuta optužnica protiv osumnjičenih za dilanje marihuane

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.

  • Vijesti

  • 29. Feb. 2024  

  • 0

Tužilac Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv 

- IDRIZOVIĆ MEVLJUDINA, rođenog 1956. godine u Peći, Republika Srbija, državljanina Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, i

- JANKOVIĆ BOBANA, rođenog 1971. godine u Skadru, Republika Albanija, državljanina Republike Albanije.

Osumnjičeni Idrizović Mevljudin se tereti da je organizovao grupu radi međunarodne prodaje, prenosa i isporuke opojne droge “Cannabis” iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, za iznos od 2.000 do 2.050 eura po kilogramu, te sa osumnjičenim Janković Bobanom, kao pripadnikom grupe, koji je prethodno nabavio i dovezao opojnu drogu, sudjelovao u preuzimanju i prodaji veće količinе opojne droge koja je prokrijumčarena sa područja Crne Gore na teritoriju BiH. 

Opojna droga, u količini od oko 16 kilograma, je otkrivena i oduzeta od optuženih prilikom primopredaje dogovorenim kupcima u policijskoj akciji kodnog naziva “Buna” na području Sarajeva 27.11. prošle godine.

Oni se terete da su počinili krivična djela organiziranog kriminala iz člana 250. i neovlaštenog prometa opojnim drogama iz člana 195. KZ-a Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...