IZNENAĐENJE IZ TORINA: Fiat promijenio ime legendarnog modela, od sada i na električni pogon…

Snaga se prenosi na prednje točkove pomoću ručnog mjenjača sa šest stepeni prijenosa.

  • Auto

  • 02. Mar. 2024  

  • 0

Fiat će uskoro predstaviti novu Pandu, koja će biti dostupna kao električni model. No na tržištu će ostati i aktuelni model.

No neke se stvari mijenjaju. Aktuelna Panda dobit će novo ime – Pandina. Novi naziv modela koincidira s redizajnom aktuelne Pande. Što je novo? Osim viuzalnog paketa, plastičnih dodataka, s kojima će Pandina izgledati poput trenutnog modela Cross, tu je i cijeli paket sistema aktivne sigurnosti te digitalna instrumentna ploča.

alt

Pandina će se proizvoditi u Italiji sve do 2027. godine, a možda i kasnije te će i dalje imati 1,0-litreni trocilindrični motor sa 70 KS i mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa. Pandina nastaviti s istim blagim hibridnim 1,0-litrenim trocilindričnim motorom Firefly koji ima 69 KS (52 kW / 70 PS). Snaga se prenosi na prednje točkove pomoću ručnog mjenjača sa šest stepeni prijenosa.

alt

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...