INCIDENT ZA DAN NEZAVISNOSTI U BRČKOM: Policija spriječila defile automobila, privedene tri osobe

Nakon vjerskog obreda, 90 vozila koja su stigla iz nekoliko gradova u Federaciji BiH, vraćena su odakle su došla.

  • Hronika

  • 02. Mar. 2024  

  • 0

Defile automobila kroz centar Brčkog, koji je organizovala Bosanska narodna stranka Sanina Muse, nije se dogodio.

Prethodno najavljeno mirno okupljanje kod džamije u brčanskom naselju Ivici, narušeno je nakon što je policija privela tri osobe zbog, kako je navedeno, kršenja Zakona o mirnom okupljanju i Zakona o oružju i municiji.

Nakon vjerskog obreda, 90 vozila koja su stigla iz nekoliko gradova u Federaciji BiH, vraćena su odakle su došla.

Jake policijske snage Distrikta uz podršku MUP-a Republike srpske i Federacije BiH, obezbjeđivale su događaj.

"Mi smo danas imali ispunjene odredbe prilikom procesuiranja ova tri lica, za podnošenje prekršajne prijave o Zakonu o mirnom okupljanju i ako se uzme taj zakon videjće se da je to odredba koja označava prekid tog mirnog okupljanja. I ono što smo mi uradili jeste da smo na jedan veoma profesionalan i bezbjedan način kolonu vozila usmjerili ka izlasku iz grada", naveo je šef Policije distrikta Brčko Goran Pisić, prenosi brčanski portal Nula49.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...