NEDA UKRADEN OTKRILA KAKO JE ZAVRŠILA U GADAFIJEVOM ŠATORU: "Imamo i sliku od tada"

“Svako od nas je rekao par riječi, ja sam mu rekla da sam jugoslavenska pjevačica i da je moja najpoznatija pjesma ‘Zora je’, a on me je pogledao i rekao: Znam tu pjesmu i to je bilo sve. Poslije toga nam je držao patriotski govor i više ga nisam nikad vidjela”, rekla je Neda i otkrila još detalja susreta.

  • Estrada

  • 02. Mar. 2024  

  • 0

Jedna od najpopularnijih pjevačica u cijeloj bivšoj Jugoslaviji za kojom su muškarci ludjeli, Neda Ukraden i voditeljica Bojana Lazić otkrile su kako su se našle u šatoru pukovnika i vladara Libije Muammara al-Gaddafija. Njih dvije su u isto vrijeme posjetile pokojnog Gadafija, a pjevačica je jednom prilikom otkrila vezu između jednog od njenih najvećih hitova i poznanstva s Gadafijem.

Cijela delegacija Srbije dobila je poziv da bude gost u Libiji, a među njima je bila i ova vlasnica raskošnog glasa. “Bila je Vesna de VinčaRada RadenovićMarinko Rokvić, lijekari, inženjeri. Imali smo priliku upoznati se s Gadafijem. Sve institucije koje smo posjećivali, nije bio tu on. Upoznali smo ga u nekom luksuznom šatoru od svile”, otkrila je Neda, prenosi Dnevno.hr.

“Svako od nas je rekao par riječi, ja sam mu rekla da sam jugoslavenska pjevačica i da je moja najpoznatija pjesma ‘Zora je’, a on me je pogledao i rekao: Znam tu pjesmu i to je bilo sve. Poslije toga nam je držao patriotski govor i više ga nisam nikad vidjela”, rekla je Neda i otkrila još detalja susreta.

‘Rekao kako mu je žao zbog raspada Jugoslavije’

Kada sam ja upoznala Gadafija, bilo nas je 106, bila je to neka kulturna delegacija. Slušali smo dosta o njemu, a on dolazi kao neki ”beduin”, mi vidimo stvarno Gadafi. Imamo i sliku od tada, mi smo se lično i predstavljali tamo, a trema je bila baš prisutna”, dodala je pjevačica. Saznala je i da se jedan od uzvanika baš zaljubio uz njen najveći hit. “Dogodilo mi se i da uzvanik koji je dolazio, također pjevao i to jako dobro, a na kraju se ispostavilo da je studirao u Sarajevu, tamo oženio i uz tu pjesmu upoznao ljubav svog života”, otkrila je Neda u “Ami G showu”.

I voditeljica Bojana Lazić je bila dio delegacije, ističe da joj je velika čast što je imala priliku upoznati čuvenog Gadafija, kao i to što se našla na početku karijere među našim najvećim zvijezdama. “To je bila 2007. godina. Tada sam imala 20 godina. Bila mi je velika čast što sam bila dio srpske delegacije 2007. godine koja je posjetila pokojnog pukovnika. U delegaciji je bilo oko 80 ljudi, bila su i Neda Ukraden, Olja Karleuša, pokojni Marinko Rokvić, njegov sin Nikola Rokvić, Vesna de Vinča, misice Srbije i Crne Gore. Mi smo imali prvu modnu reviju u povijesti Libije. Nosili smo kreacije dizajnerice Vladanke Celić, koja je također bila s nama”, prisjetila se Bojana za “Esspreso”.

Bili smo smješteni u Tripoliju. Sjećam se da smo prošli rigoroznu kontrolu prije susreta s Gadafijem. On je organizirao proslavu u jednom velikom šatoru, rukovao se sa svih 80 ljudi koji su bili tu, uključujući i s mnom. Meni je bilo interesantno što smo mi stajali u polukrugu, a on išao i rukovao se sa svakim ponaosob. Djelovao mi je kao jako prijatan čovjek i ponavljao je kako mu je žao zbog raspada Jugoslavije”, dodala je Bojana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...