MIRSAD HADŽIKADIĆ O NIKŠIĆEVOM DOGOVORU: "Državu je teško izgraditi, a lako raskućiti!"

Ko je dao pravo entitetima Bosne i Hercegovine da sklapaju međudržavne ugovore?

  • Politika

  • 02. Mar. 2024  

  • 4

Predsjednik Platforme za progres prof. dr. Mirsad Hadžikadić oglasio se na društvenim mrežama nakon što je premijer Federacije BiH i predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić i dogovorio sa Miloradom Dodikom oko raspodjele dobiti od hidroelektrana na srednjem toku rijeke Drine.

Hadžikadićevu objavu prenosimo u cjelosti:

"KAKO JE TEŠKO IZGRADITI DRŽAVU, A LAKO JE RASKUĆITI️

Nikšić je nedavno izjavio da je postignut dogovor sa premijerom entiteta Republika Srpska o podjeli dobiti koja će rezultirati gradnjom hidroelektrana na srednjem toku Drine. Navodno, 50% bi išlo Republici Srbiji, 25% entitetu Republika Srpska, a 25% entitetu Federacija Bosne i Hercegovine. Pitanja: Ko je dao pravo entitetima Bosne i Hercegovine da sklapaju međudržavne ugovore? Ko je dao pravo entitetima da upravljaju državnim energetskim resursima? Ko je dao pravo premijerima entiteta da narušavaju suverenitet države Bosne i Hercegovine? Da li je ovo primjena filozofije premijera Nikšića da je državna imovina definisana kao "neke tamo šume"? Da li je ovo još jedan od primjera kompromisa sa SNSD-om i prihvatanje njihovog shvatanja državne imovine (odnosno njenog prisvajanja)? Kako je teško izgraditi državu, a lako je raskućiti! 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...