SRĐAN MAZALICA UZBURKAO DUHOVE: „Mislim da Bošnjacima nije cilj ulazak u Evropsku uniju…“

Tvrdi da se RS dobro pozicionirala na svjetskoj sceni.

  • Politika

  • 03. Mar. 2024  

  • 11

-Republika Srpska se opredjelila za trendove multipolarnosti, rekao je za RTRS Srđan Mazalica, poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

-Velika je stvar za malu Republiku Srpsku da u diplomatskom rangu imaju sastanke za značajnim liderima i faktorima na svjetskoj sceni, kazao je je Mazalica komentirajući nedavne posjete predstavnika RS-a Rusiji, Bjelorusiji, te Turskoj.

Tvrdi da se RS dobro pozicionirala na svjetskoj sceni.

- Mi se opiremo globalističkoj ideologiji koja ima sve više uticaja na sve zemlje EU. Opredijelili smo se za velike saveznike poput Rusije i Kine, te zemlje imaju pravo veta u Savjetu bezbjednosti UN. I ne samo te dvije zemlje, tu su i Turska, Mađarska, Slovačka... koje se takođe opiru tom globalističkom talasu, poručio je Mazalica.

Mazalica je komentirao i nedavno obraćanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, u kojem je kazao da se od njega traži da se distancira od Republike Srpske.

- Vučić pokušava da ublaži sve te pritiske koji su na leđima Srbije, ali on sigurno aktivno pomaže Republiku Srpsku, rekao je Mazalica. 

Dotakao se i pregovora sa HDZ-om i strankama "Trojke" o pridruživanju EU.

- Mislim da Bošnjacima nije cilj ulazak u Evropsku uniju, dodao je Mazalica.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...