GDJE JE I KAKO DANAS ŽIVI DRUGA ŽENA MUAMERA ZUKORLIĆA: Sandžačka Hurem uživa u skupoj garderobi, sve puca od LUKSUZA

Druga žena pokojnog muftije Muamera Zukorlića, Elma Elfić oličenje je stila u modernoj i skupoj garderobi.

  • Žena

  • 03. Mar. 2024  03. Mar. 2024

  • 2

Elma Elfić Zukorlić je druga supruga Muamera Zukorlića, muftije u Srbiji s kojim je u legitimnom braku dobila četvoro djece. Veoma je aktivna na društvenim mrežama, gdje redovno dodaje fotografije kako iz poslovnog, tako i iz privatnog života, piše Kurir.

Njene fotografije inspiracija su mnogim ženama, koje komentarišu da izgleda kao dama sa visokim stilom. Naime, Elmine modne kombinacije često nailaze na pozitivne komentare, a spoj su tradicionalnog i modernog.

Elma je rođena 1980. godine u Novom Pazaru, a potječe iz ugledne i bogate "has pazarske" porodice.

Osnovnu i srednju školu završila je u rodnom gradu. Diplomirala je 2007. na Fakultetu za trgovinu i bankarstvo BK Univerziteta. Master studije i doktorat je završila na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, čiji je osnivač njen rahmetli suprug. Navodno su se tu i upoznali, a ljubav se odmah rodila.

Ona je također i vlasnica knjigovodstvene i konsalting agencije "Elmax group", profesorica na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, drektorka humanitarne "Mufty fondacije", predsjednica Upravnog odbora vrtića "Reuda". Od prošle godine je i pomoćnica ministra prosvjete.

U intervjuu za Bazar odgovarala je na razna pitanja u vezi sa modom i brakom, a evo šta rekla šta je ono što ne smije da nosi.

"Muslimanka može da prati modu sve dok ona ne urušava osnovne šerijatske principe odijevanja, a to je da odeća nije prozirna i tijesna. Ja volim modu, ali je ne pratim slijepo. Izgradila sam svoj stil i trendove pratim isključivo u onoj mjeri u kojoj smatram da meni to pristaje. Chanel i Dior imaju linije koje jako volim, tim prije što odlikuju ukus moje majke, tako da sam uz ove brendove rasla i imam neke njihove komade. Ali veoma cijenim i domaće dizajnere i često kupujem njihove modele. Među njima su Verica Rakočević, Suzana Perić, Igor Todorović i Sedžda Zukorlić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...