NAJSIMPATIČNIJI GRADSKI "MALIŠAN": Fiat predstavlja Pandinu, prezentacija u julu (FOTO, VIDEO)

Budući vlasnici uočit će obnovljeni infotainment s novim 7-inčnim zaslonom, ali i digitalnu ploču s instrumentima, također dijagonale 7 inča. Jedna od najznačajnijih novosti je uvođenje sigurnosnog ADAS sistema prema propozicijama europske regulative.

  • Auto

  • 04. Mar. 2024  

  • 0

Lansiranjem Pandine Fiat je uspio zadržati aktualnu Pandu u proizvodnji na još neko vrijeme.

Dok iščekujemo juli i debi nove generacije Pande, Fiat je predstavio Pandinu – novu verziju postojećeg modela nadograđenu ADAS paketom i digitalnom instrumentnom pločom. I ono bitno, Panda će se nastaviti proizvoditi u Pomigliano d’Arco sve do 2027. godine.

alt

Pandina najnovija je evolucija treće generacije Pande lansirane daleke 2011. godine. Iako je tokom godina ovaj model moderniziran te je dobio (blagu) hibridnu tehnologiju i više šminke, Panda je u osnovi ostala svih ovih godina ista. 

Moderne sigurnosne značajke

Sada pak promjene idu u smjeru prihvaćanja modernijih tehničkih i nadasve sigurnosnih faktora. Naravno, Italijani kao majstori dizajna učinili su Pandu dovoljno atraktivnom i pritom ju osvježili detaljima poput novih presvlaka u kabini ili novog dizajna naplataka i detalja karoserije. Kao osnova je poslužila City Cross izvedba.

alt   Budući vlasnici uočit će obnovljeni infotainment s novim 7-inčnim zaslonom, ali i digitalnu ploču s instrumentima, također dijagonale 7 inča. Jedna od najznačajnijih novosti je uvođenje sigurnosnog ADAS sistema prema propozicijama europske regulative.

ADAS sistem kao standard

Paket uključuje sistem držanja vozne trake, praćenje budnosti vozača, automatsko kočenje u nuždi, prepoznavanje saobraćajnih znakova te automatsko aktiviranje dugih svjetala. U opremu ulaze i klasični tempomat, stražnji parking-senzori te ukupno šest zračnih jastuka. 

Nažalost, o mehanici iz Fiata zasad ni riječi. 1.0 blagi hibrid sa 70 KS je sigurna stvar, dok je nedavno ponovno uvedeni 1.2 atmosferac pod upitnikom. Također, nadajmo se da će Fiat zadržati i 4x4 izvedbu.

Cijene će biti poznate bliže startu prodaje najavljenom za ljeto ove godine. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...