NOVO IZNENAĐENJE U MARTU: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih 15 dana

Nestabilna atmosfera uslovit će promjenljive vremenske prilike narednih dana.

  • Vijesti

  • 05. Mar. 2024  

  • 0

Povremene padavine pljuskovitog karaktera očekuju se širom zemlje, a nešto izraženije u Hercegovini. U centralnim i istočnim predjelima Bosne, 6. i 7. marta, izgledne su obilnije padavine, na planinama 7. marta moguća je susnježica i snijeg.

Od 09. do 11. marta ponovno se očekuje period sa padavinama, na jugu i jugozapadu uz intenzivnije pljuskovite padavina, u centralnim dijelovima Bosne umjerene, a drugdje slabe padavine.

Od 12. do 20.3. izgledno je stabilnije vrijeme uz obilje sunca i samo povremene pljuskove kiše i to 16. i 17 marta.

Nastavlja se period sa natprosječno visokim temperaturama zraka. Do 13. marta, na planinama centralne i istočne Bosne jutarnje temperature se očekuju od -2 do 3, a od 1 do 6 u nižim predjelima Bosne, u Hercegovini od 3 do 8 °C. Danju u Bosni do 14 °C u Hercegovini do 18 °C.

Od 14. marta do 20.3., minimalne temperature zraka u Bosni očekuju se od 4 do 9, u Hercegovini od 7 do 12 °C, a maksimalne u Bosni do 18 u Hercegovini do 21 °C.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...