BURNA DEBATA PRED KAMERAMA: „Izgleda da smo mi ovdje poniženi, treba onda raspustiti parlament…“

Da li je Trojka u sjeni ofanzivnih koalicionih partnera Milorada Dodika i Dragana Čovića? 

  • Vijesti

  • 05. Mar. 2024  05. Mar. 2024

  • 0

Mogu li političari približiti stavove o evropskim zakonima i istrajati na evropskim vrijednostima?  Hoće li pozitivna atmosfera i optimizam među političarima biti dovoljni da nam Evropsko vijeće progleda kroz prste? 

Da li je Trojka u sjeni ofanzivnih koalicionih partnera Milorada Dodika i Dragana Čovića? 

Gosti Plenuma na FTV-u su bili: Ermina Salkičević Dizdarević (Komisija za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije), Šerif Špago (SDA) i Čedomir Stojanović (DEMOS).

„Mi smo nakon dobijanja kandidatskog statusa 2022. dobili nekih osam uslova. Od 2019. kad smo dobili 14 prioriteta, pa do 2022. stalno se spuštaju kriteriji za ispunjavanje. Pa od tih osam, sad smo došli u fazu da treba usvojiti dva ili tri zakona, i oko toga još nemamo konsenzusa. Podržavam da se ti zakoni usvoje zbog građana BiH i da se dobije otvaranje pregovora“, poručio je Špago.

Prema njegovim riječima, krenulo se razgovarati o pitanjima koja trenutno nema mogućnosti da se riješe, odnosno pitanja koja zahtijevaju promjenu Ustava, umjesto da se u startu krenulo sa tehničkim pitanjima.

„Tako bi se daleko više uslova ispunilo, a neka teža pitanja ostaviti za neka bolja vremena“, kazao je Špago.

Zanimljivo je bilo na samom kraju emisije kada je počela rasprava o nametanju Izbornog zakona BiH od strane visokog predstavnika Christiana Schmidta. Stojanović nije negirao Schmidta kao visokog predstavnika, ali je kazao da je svako nametanje od strane vosokog predstavnika poraz bh. političara.

Od 55. minute pogledajte šta je Stojanović kazao o nametanju izmjena Izbornog zakona i šta mu je na to odgovorio Špago.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...