"SB" U FUDBALSKOM SAVEZU BiH: Selektor Milošević objavio spisak Zmajeva za baraž (FOTO)

U prostorijama Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Milošević je okupljenim novinarima pročitao imena igrača koji su se našli na njegovom spisku.

  • Sport

  • 05. Mar. 2024  05. Mar. 2024

  • 0

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević objavio je spisak fudbalera na koje računa za utakmice baraža za plasman na Evropsko prvenstvo.

U prostorijama Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Milošević je okupljenim novinarima pročitao imena igrača koji su se našli na njegovom spisku.

Prvi poziv među Zmajeve stigao je fudbaleru Kölna Denisu Huseinbašiću, koji je nedavno dobio dozvolu FIFA-e za promjenu sportskog državljanstva s obzirom na činjenicu da je nastupao za mladu reprezentaciju Njemačke.

Povratnik u reprezentaciju Anel Ahmedhodžić, koji je "izgladio odnose" s Fudbalskim savezom BiH, bit će uzdanica Zmajeva u odbrani, kako je ranije najavljeno.

Selektor Milošević je najavio da će naš najbolji tim sačinjavati:

- golmani: Ibrahim Šehić (Al-Khaleej), Nikola Vasilj (FC St. Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaca)

- odbrana: Amar Dedić (Red Bull Salzburg), Jusuf Gazibegović (Sturm Graz), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Sead Kolašinac (Atalanta), Anel Ahmedhodžić (Sheffield United), Adrian Leon Barišić (FC Basel), Dennis Hadžikadunić (Hamburger SV), Renato Gojković (FK Orenburg), Nihad Mujakić (Ankaragucu MKE).

- vezni red: Rade Krunić (Fenerbahče), Gojko Cimirot (Al-Fahya), Ivan Bašić (FK Orenburg), Benjamin Tahirović (Ajax), Miralem Pjanić (Sharjah FC), Denis Huseinbašić (FC Köln), Haris Hajradinović (Kasimpaša), Amar Rahmanović (Krylia Sovetov)

- napad: Edin Džeko (Fenerbahče), Ermedin Demirović (Augsburg), Haris Tabaković (Hertha), Nemanja Bilbija (Zrinjski), Said Hamulić (Lokomotiv Moskva), Smail Prevljak (Hertha) i Dal Varešanović (Rizespor).

Prva prepreka Zmajevima na putu ka eventualnom plasmanu na Evropsko prvenstvo bit će Ukrajina, utakmica polufinala baraža koja se igra 21. marta u Zenici s početkom u 20:45 sati. Ukoliko Zmajevi pobjede uslijedit će finale baraža 26. marta u Sarajevu protiv pobjednika duela Izrael - Island u istom terminu.

U slučaju da bh. reprezentacija izgubi od Ukrajine, odmjerit će snage s poraženom reprezentacijom iz pomenutog duela, ali će to biti prijateljski susret.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...