ZABRANJENI OGLAS: Pogledajte video koji je izazvao veliku glavobolju slavnog proizvođača automobila..

Agencija za standarde oglašavanja (ASA), primilo je dvije pritužbe u kojima se osuđuje opasan obmanjujući sadržaj oglasa.

  • Auto

  • 06. Mar. 2024  

  • 0

Land Rover je prije dvije godine objavio reklamu u kojoj se mogu vidjeti tri Defendera kako silaze s broda, voze se gradom i obilaze pustinju, pokazujući svoje terenske sposobnosti. Na kraju se dva parkirana na padini uz liticu, dok je treći krenuo unatrag. Kad se vozač približio rubu, parkirni senzori su ga upozorili da stane, zaustavljajući ga tačno na rubu.

Državano tijelo koje prati oglašavanje u Velikoj Britaniji i radi na odgovornom, istinitom i poštenom oglašavanju, Agencija za standarde oglašavanja (ASA), primilo je dvije pritužbe u kojima se osuđuje opasan obmanjujući sadržaj oglasa. Konkretno, problem je da senzori za parkiranje vozila ne mogu upozoriti na rub provalije, kao što je prikazano u videu.

Dakle, ako bi se vozač oslanjao na senzore za parkiranje kada se kreće unatrag, jednostavno bi krenuo unatrag i pao preko ruba. a senzori se ne bi oglasili.

Agencija je zaključila da su reklame pogrešno predstavile funkciju senzora za parkiranje. Vozač koji pod utjecajem reklame pokuša koristiti senzore za parkiranje na litici mogao bi riskirati svoj život. Presuda ASA-e spriječila je Jaguar Land Rover da ponovno objavi reklamu za Defender u Velikoj Britaniji. No, kao što vidite, ona je dostupna na YouTubeu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...