MUKA ZBOG UKA: Stranka za BiH oštro o Vladi premijera Kantona Sarajevo...

Vlada KS je bila opterećena u 2023. godini ovim imenovanjima na v.d. mandate gdina Mešića, jer se i po ovim imenovanjima vodi postupak u Kantonalnom tužilaštvu i pojedini ministri su već davali izjave u policiji, poručuju iz Stranke za BiH.

  • Mini market

  • 06. Mar. 2024  

  • 0

Stranka za Bosnu i Hercegovinu ovim putem želi da upozna javnost da je Vlada Kantona Sarajevo, na čelu sa Premijerom Nihadom Ukom, itekako bila upoznata sa postupkom koji je vodio Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS (u nastavku Ured) protiv direktora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove.

Naime, Vlada Kantona Sarajevo je u četiri navrata produžavala status v.d. mandata direktora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, iako je nakon drugog v.d. imenovanja dobila dopis direktora Ureda da je v.d. direktor, gdin Mešić, krivotvorio potvrdu o radnom stažu prilikom zaposlenja u kantonalnu inspekciju.

Da ponovimo, dopis direktora Ureda, gdina Kafedžića, prema Premijeru Uku nije bio smetnja za imenovanja u v.d. mandat gdina Mešića i nije bio smetnja za imenovanje na četverogodišnji mandat direktora inspekcije. 

Prema stavu Ureda, direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, gdin Mešić, nije mogao biti primljen u inspekciju niti kao inspektor, ali to nije bila ni najmanja smetnja Vladi Kantona Sarajevo da ga, slovom i brojem, čak četiri (4) puta imenuje u v.d. mandat po 3 mjeseca i napokon na puni četverogodišnji mandat direktora jedne od najznačajnijih ustanova u KS, Kantonalne uprave za inspekcijske poslove. Dakle, prvi inspektor Kantona Sarajevo.

Vlada KS je bila opterećena u 2023. godini ovim imenovanjima na v.d. mandate gdina Mešića, jer se i po ovim imenovanjima vodi postupak u Kantonalnom tužilaštvu i pojedini ministri su već davali izjave u policiji, poručuju iz Stranke za BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...