NIKO KAO BELMA: Zgodna supruga legendarnog rukometaša nadmašila sebe, otkrila i šta joj je cilj u budućnosti…

U Japan je otputovala sa suprugom Mirzom Džombom i njihovim dvjema kćerima Unom i Adom.

  • Estrada

  • 07. Mar. 2024  

  • 0

Nekadašnja TV voditeljica i supruga bivšeg rukometnog reprezentativca Hrvatske Mirze Džombe, Belma Džomba, sudjelovala je na maratonu u Tokiju i odradila 42 kilometra.

Iako je cijeli život u sportu, Belma se u trčanje zaljubila prije šest godina, a za jedan od šest najvećih svjetskih maratona pripremala se četiri mjeseca.

"Bilo je predivno, zaista očaravajuće. Imala sam osjećaj da sam u nekoj rijeci i plutam nizvodno bez upotrebe snage mišića. Od prvog do zadnjeg trenutka, nošena publikom, ostalim trkačima, nisam ni primijetila da sam odradila tih famoznih 42 kilometra i zaradila svoju prvu maratonsku medalju. I to medalju jednog od šest najvažnijih maratona", rekla je Belma za Gloriju te je istaknula i kako joj je u planu osvojiti medalje sa svih šest World Major maratona koji uključuju Boston, Chicago, New York, London i Berlin.

U Japan je otputovala sa suprugom Mirzom Džombom i njihovim dvjema kćerima Unom i Adom.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...