"SRBI IMAJU TU NESREĆU...": Na čemu to Sanja Vulić zavidi Bošnjacima

Ona je rekla novinarima u Doboju da zbog toga zavidi Bošnjacima, s obzirom na to da "Srbi imaju tu nesreću da u pravosuđu BiH sjede Srbi koji apsolutno ne mare za srpski narod i Republiku Srpsku".

  • Politika

  • 07. Mar. 2024  

  • 6

Sanja Vulić, šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, izjavila je da sudija Sena Uzunović kroz svoj rad apsolutno dokazala pripadnost i odanost svom, bošnjačkom narodu, žmireći na sve činjenice i dokaze o zločinima nad srpskim narodom, a sve sa ciljem da zaštiti svakog Bošnjaka, ne zanimajući se ni za pravo, ni za pravdu.

- Njoj je samo bitno kako da zaštiti svakog građanina iz reda bošnjačkog naroda. Imamo niz primjere da je ona svoje sunarodnike oslobađala, i to čak i one koji su vršili teške zločine nad srpskim stanovništvom, iako ih je Haški tribunal optužio, naglasila je Vulić.

Ona je rekla novinarima u Doboju da zbog toga zavidi Bošnjacima, s obzirom na to da "Srbi imaju tu nesreću da u pravosuđu BiH sjede Srbi koji apsolutno ne mare za srpski narod i Republiku Srpsku".

- Za razliku od nas Srba koji smo juče imali strašnu, stresnu i nepravednu situaciju da gledamo tužioce Tužilaštva BiH koji se hvale da su u tužilački tim imenovani od Milanka Kajganića koji su bez ikakvih dokaza, bez ikakvog osnova, podigli optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora ‘Službenog glasnika‘ Miloša Lukića. Tako nešto nikada ne bi uradio niko ni iz reda bošnjačkog, niti hrvatskog naroda, izjavila je Vulić za Srnu.

Ona je upitala "da li neko smatra da bi sudija Sena Uzunović podigla optužnicu protiv predsjednika Federacije BiH!?".

- Ona to ne bi uradila nikada, jer je Sena Uzunović neko ko pokazuje apsolutnu pripadnost svom bošnjačkom narodu, dok sa druge strane imate Srbe koji bez ijednog jedinog dokaza optužuju predsjednika Dodika. U ono što oni predstavljaju kao dokaze ne bi povjerovali ni najnepismeniji ni najneobrazovaniji ljudi. To nisu dokazi, već klasična namještaljka i namješteni proces, navela je ona.

Ona je dodala da su tokom jučerašnjeg sudskog procesa u predmetu protiv Dodika i Lukića tužioci iznosili zapisnik o aktivnostima pripadnika Agencije za istrage i zaštitu BiH, što nikako ne može da predstavlja dokaz.

- To je bila obična lakrdija. Silovanje demokratije. Silovanje prava. Oni na silu žele da dokažu nešto što ne postoji, da optuže čovjeka na pravdi Boga jer je radio svoj posao, smatra Vulić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...