TARIK GA JE BLIJEDO GLEDAO: Pitanje iz hemije takmičaru zaustavilo put do glavne nagrade, kući je odnio samo…

Poziv je uputio bratiću koji nije znao odgovor, pa je Ivan odlučio vjerovati publici.

  • Show

  • 08. Mar. 2024  

  • 0

U novom izdanju „Milijunaša“ preko puta Tarika Filipovića sjeo je Ivan Mlinarić iz Siska, ima 44 godine, zaposlen je u gradskom poduzeću, a u slobodno vrijeme voli putovati.

Prvi džoker zatrebao je na pitanju za 1.000 eura u kojem se tražio naziv grupe čija je posljednja pjesma „Now and Then” iz 2023.

Džokerom „pola-pola” ostali su mu odgovori The Beatles i The Clash, a odlučio se za odgovor The Beatles te točnim odgovorom na osmo pitanje nastavio put do glavne nagrade.

Pomoć je Ivanu zatrebala i na 10. pitanju koje je glasilo: „Iza kojeg se simbola krije hemijski element nazvan po dvoje znanstvenika?”, dok su ponuđeni odgovori bili: Cm, Md, Bk, Lr.

Ivan Mlinarić, Foto: Tko želi biti milijunaš/HRT

Nažalost odgovor nije znao pa je prvo odlučio iskoristiti pomoć džokera „pitaj publiku”. Publika je najviše odgovora dala za odgovor pod d, odnosno Lr.

Ipak, Ivan je i nakon njihovih odgovora oklijevao jer se radi o pitanju kojim se prelazi drugi prag pa je zatražio i pomoć posljednjeg džokera kojeg je imao na raspolaganju.

Ivan Mlinarić, Foto: Tko želi biti milijunaš/HRT

Poziv je uputio bratiću koji nije znao odgovor, pa je Ivan odlučio vjerovati publici i nažalost napustio igru s osvojenih 150 eura.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...