INFO SA SJEVERA KOSOVA: Zapaljeni objekti potpredsjednice Općine Zvečan - "Banditi plaše Srbe oslobođene utjecaja Srpske liste"

Zamjenik direktora policije Kosova za regiju sjever Veton Elshani kazao je da policija istražuje slučaj, ali da se "sumnja se da je požar podmetnut".

  • Regija

  • 08. Mar. 2024  08. Mar. 2024

  • 1

Nepoznate osobe zapalile su u petak ujutro ugostiteljske objekte u vlasništvu Nataše Tomanić, potpredsjednice Općine Zvečan na sjeveru Kosova gdje većinu čini srpsko stanovništvo.

Prema riječima zamjenika ministra uprave i lokalne samouprave Arbëra Vokrrie, objekt su zapalili "banditi kako bi prestrašili Srbe oslobođene utjecaja Srpske liste", prenosi Fena.

"Banditi su spalili dva lokala koji pripadaju potpredsjednici Nataši Tomanić, u uzaludnom pokušaju da zaplaše Srbe oslobođene iz kandži terorista Srpske liste", napisao je Vokrri na Facebooku.

Zamjenik direktora policije Kosova za regiju sjever Veton Elshani kazao je da policija istražuje slučaj, ali da se "sumnja da je požar podmetnut".

Tomanić je rekla da sumnja da je motiv ovog čina to što je Srbima na sjeveru pomogla da se zaposle u kosovskim institucijama. Ona je u izjavi za Radio Slobodna Evropa istaknula da te njene aktivnosti "ne odgovaraju" Srpskoj listi, najvećoj stranci Srba na Kosovu koja ima podršku Beograda.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...