SANEL KAJAN ZVONI NA UZBUNU: "Na djelu je potpuni pokušaj kroatizacije Mostara" (VIDEO)

"Gradonačelnik i Uprava Mostara, na čijem je on čelu, služi se vrlo primitivnim, vrlo lošim pa i vrlo podmuklim metodama, a na štetu Bošnjaka i svih onih koji ne podržavaju politiku takozvane HZHB", rekao je Kajan.

  • Politika

  • 10. Mar. 2024  10. Mar. 2024

  • 2

Naravno da se niko civiliziran ne protivi izgradnji bilo kakvog vjerskog objekta, tako tvrde i iz koordinacije braniteljskih udruga Hrvatskog vijeća obrane proisteklih iz Domovinskog rata ali ipak osuđuju naum da se u centru Mostara gradi islamski vjerski objekat pod nazivom Mevlana.

Smatraju da je to svjesni pokušaj izazivanja međunacionalnih tenzija i označavanja teritorija onoga što bošnjačka Armija nije bila u stanju osvojiti u ratu.

Muftijstvo mostarsko Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini najavilo je tužbe protiv Gradske uprave Mostara I gradonačelnika Marija Kordića.

"Na djelu je pokušaj potpune kroatizacije Mostara. Na štetu Bošnjaka, prvenstveno, ali i svih onih kojima je na srcu država Bosna i Hercegovine i želja za Mostarom kao gradom življenja svih njegovih stanovnika, a ne isključivo samo jednog naroda, jedne vjere i nacije, pa i političke opcije. Ono što rade HDZ-ovci u Gradskoj upravi Mostara i Gradskom vijeću, moglo bi se okarakterisati kao pokušaj aparthejda. Oni moraju naići na jasan i konkretan odgovor svih nas koji volimo Bosnu i Hercegovinu, koji se zalažemo za ovaj grad, svih njegovih stanovnika i naravno za vrijednosti kao što su pravda, istina, mir i dostojanstvo. Ono što Bošnjaci Mostara, ali i svi oni koji vole ovu državu i ovaj grad, prolaze posljednje vrijeme, zaista je nedopustivo. Gradonačelnik i Uprava Mostara, na čijem je on čelu, služi se vrlo primitivnim, vrlo lošim pa i vrlo podmuklim metodama, a na štetu Bošnjaka i svih onih koji ne podržavaju politiku takozvane HZHB", rekao je za televiziju Hayat zastupnik Demokratske fronte u Parlamentu Federacije BiH Sanel Kajan.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...