DAČIĆ KOMENTARISAO POBJEDNICU EVROVIZIJE: "Kažu da je vlast bila za Breskvicu, prijaviću se sljedeće godine sa svojom pjesmom"

Onda sam negdje pročitao da je vlast favorizovala Teja Doru – naveo je Ivica Dačić

  • Estrada

  • 11. Mar. 2024  

  • 1

Nakon održane "Pesme za Evroviziju" u Srbiji podigla se velika prašina oko pobjednice ovog muzičkog takmičenja Teja Dore i Anđele Ignjatović Breskvice koja je osvojila drugo mjesto, a cijelu situaciju je prokomentarisao i Ivica Dačić.

aime, u emisiji “Hit tvit” Ivica Dačić prokomentarisao je prašinu koja se podigla oko pobjednice na takmičenju “Pesma za Evroviziju”, Teja Dori, koja je osvojila najviše glasova od žirija, ali i drugoplasiranoj Breskvici, koja je imala najviše glasova publike.

– Nisam gledao, supruga mi je pokazala. Kad gledam pjesme, mogu da imam i ja svoje simpatije. Bila je i treća dobra kompozicija tu, dodao bih. A kako da komentarišem to u svjetlu politizacije cijele ove priče… Nije mi jasno za šta opozicija sada optužuje vlast, za koju pjevačicu? Za jednu ili za drugu? Kažu da je vlast bila za Breskvicu, a onda sam negdje pročitao da je vlast favorizovala Teja Doru – naveo je Ivica Dačić pa dodao:

– Hoću da kažem da je i meni možda ova pjesma bila ljepša… – naveo je političar, a onda je voditeljka postavila pitanje.

– Ova? Koja tačno? – upitala je voditeljka “Hit tvita”.

– Jedna od ove dvije… Ali prijaviću se sljedeće godine sa svojom pjesmom – rekao je Ivica Dačić kroz smijeh, a potom istakao da se samo šali.

– Šalim se malo, nemojte da mislite da je ozbiljno – naveo je političar, koji je ipak odlučio da ne odabere jednu od ove dvije strane.

Podsjetimo, mlade muzičke zvijezde Teja Dora i Breskvica učestvovale su na takmičenju “Pesma za Evroviziju”.

Teja je odnijela pobjedu, kao favorit stručnog žirija i druga po redu po bodovima publike, dok je Breskvica bila ubjedljiv favorit publike i odnijela je 12 poena, piše Blic.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...