HOROR U VOZU: Uhapšen državljanin Hrvatske koji je prijetio nožem i pratio žrtvu, ali policiji jedna stvar nije jasna…

Policija je kod uhapšenog muškaraca pronašla više noževa, kao i manju količinu narkotika.

  • Hronika

  • 12. Mar. 2024  

  • 0

Hrvatski državljanin (29) uhapšen je u Esslingenu u blizini njemačkog grada Stuttgarta jer je osumnjičen da je prijetio nožem 18-godišnjaku. Policija je kod uhapšenog muškaraca pronašla više noževa, kao i manju količinu narkotika.

"Prijetnja nožem dogodila se u petak navečer (8. marta 2024.) oko 18 sati u vozu između Mannheima i Stuttgarta, te u vozu između Stuttgarta i Esslingena. Prema prvim saznanjima, dvojica muškaraca u dobi od 18 i 29 godina prvo su se iz nepoznatih razloga verbalno sukobila u vozu koji prometuje na liniji Mannheim – Stuttgart", navodi njemačka policija u svom saopćenju.

Policija je saopćila kako je muškarac, 29-godišnji Hrvat, iz džepa izvukao nož i njime zaprijetio mlađem muškarcu (18). Ušao je za njim u voz koji je vozio prema Ulmu. Više puta mi je prijetio nožem i vrijeđao ga. Svjedok je navodno o svemu obavijestio strojovođu.

Policija je uhvatila Hrvata kad se voz zaustavio, te su mu tokom pretresa našli manju količinu narkotika i nekoliko noževa. "Koji je nož 29-godišnjak koristio u ovom incidentu trenutno je predmet istrage policije iz Stuttgarta", navodi se u policijskom saopćenju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...