DODIK JUČER KOMENTIRAO KRIŠTINU ISHITRENOST: Zakon o sudu BiH skinut s dnevnog reda Vijeća ministara BiH

Radna grupa za usaglašavanje ovog zakona je očigledno aktivno radila u prethodnim danima, ali nam to članovi koje smo jučer zvali, kako bi nam potvrdili da rade na usaglašavanju, nisu željeli reći.

  • Vijesti

  • 12. Mar. 2024  12. Mar. 2024

  • 0

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto je nakon završene sjednice rekla da je Zakon o sudu BiH skinut s dnevnog reda.

"Resorni ministar je predložio da im treba dodatno vrijeme, nekih pet do sedam dana, tako da smo izjašnjenje o ovom zakonu ostavili za 19. mart", rekla je Krišto istaknuvši kako su političari radili na zakonu "do posljednjeg momenta".

"U ovom trenutku mogu reći da se nismo uspjeli izjasniti", poručila je Krišto.

Prije nekoliko dana političari sa državnog nivoa nakon sastanka u Mostaru rekli su da o nacrtu zakona o sudu nema postignute saglasnosti. Nakon što je Krišto najavila da će ipak doći na dnevni red, oglasio se i Dodik, kojem nije bilo jasno zašto se to potencira.

Naveo je da je Krišto "inače sklona da unosi neku vrstu hitnoće tamo gdje toga nema".

Podsjećamo, Krišto je u pismu povjereniku za susjedstvo i proširenje EU Oliveru Varhelyiju, u kojem ga je informirala o ključnim reformama, navela da će se na predstojećoj sjednici Vijeća ministara BiH naći i nekoliko dokumenata ključnih za ispunjavanje reformskih obaveza naše zemlje uključujući i Zakon o sudu BiH.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...