SPECIJALCI U AKCIJI: MUP RS-a izvodi novu taktičko-pokaznu vježbu, obavještenje građanima…

Navedena vježba bi mogla privući pažnju građana koji se nađu u blizini navedene lokacije, s obzirom da će se tokom iste koristiti manevarska municija i pirotehnička sredstva.

  • Hronika

  • 13. Mar. 2024  

  • 0

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske najavilo je da će se danas 13.03.2024. godine od 07.30 sati do 15.03.2024. godine, na lokalitetu planine Ljubić, područje grada Prnjavora, realizirati taktičko-pokazna vježba “Borba protiv diverzantsko terorističke grupe“.

Navedena vježba bi mogla privući pažnju građana koji se nađu u blizini navedene lokacije, s obzirom da će se tokom iste koristiti manevarska municija i pirotehnička sredstva, pa se u vezi s tim građani obavještavaju da ne postoji nikakva opasnost za slučajne prolaznike.

U ovoj vježbi učestvovaće pripadnici Centra za obuku, Žandarmerije i Uprave za policijsku podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Podsjetimo, u posljednjoj vježbi MUP-a RS u Banjaluci je stradao civilni automobil.

Specijalci MUP-a RS su tokom vježbi slučajno šok bombom pogodili u automobil i oštetili ga.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...