PODIGNUTA OPTUŽNICA: U iznajmljenim automobilima pokušao prokrijumčariti migrante iz BiH

 Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

  • Vijesti

  • 13. Mar. 2024  

  • 0

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv AHMETA KALKANA, rođenog 2002. godine u Mersinu, Republika Turska, državljanina Republike Turske, nalazi se u pritvoru. 

Optuženi se tereti da je, s ciljem sticanja finansijske dobiti iz koristoljublja, pokušao nedozvoljeno preko državne granice prevesti migrante, državljane R. Turske. 

Prema navodima optužnice, optuženi je 28. februara ove godine,  po prethodnom dogovoru sa njemu poznatim osobama, u iznajmljenim rent-a car vozilima, pokušao prokrijumčariti 21 ilegalnog migranata državljanina R. Turske, koji nisu ispunjavali uslove za zakonit prelazak državne granice, sa područja Bosne i Hercegovine prema teritoriji R. Hrvatske i Evropske unije.

Optuženi je, zajedno sa krijumčarenim osobama, zatečen i spriječen od strane policijskih službenika Granične policije BiH, u mjestu Vukovići, opština Posušje u blizini granične linije sa R. Hrvatskom. 

Optuženi se tereti da je počinio krivično djelo krijumčarenje ljudi iz člana 189. stav 1. KZ-a BiH, u vezi sa članom 26. istog Zakona.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...