SVE JOJ IDE OD RUKE: Angelina Jolie se okušala u potpuno drugačijoj ulozi i oduševila (FOTO)

Američka glumica prvi put se našla u ulozi modne dizajnerice na oskarovskom crvenom tepihu.

  • Žena

  • 13. Mar. 2024  

  • 0

Nakon što je u maju 2023. glumica Angelina Jolie predstavila novi projekt kojim ulazi na modnu scenu, na ovogodišnjoj dodjeli Oscara i službeno je debitirala kao modna dizajnerica.

Iako obično crvenim tepihom hoda kao kandidatkinja za Oscara ili prezenterica večeri, ove godine preuzela je ulogu dizajnerice. Njezin brend Atelier Jolie osmislio je svilenu haljinu američke spisateljice i aktivistice Suleike Jaouad koja je privlačila poglede okupljenih.

image  

Suleika je na crveni tepih stigla sa suprugom Jonom Batisteom, čija je pjesma "It Never Went Away" bila nominirana za Oscara, spremno pozirala na crvenom tepihu, a mnogi su bili zadivljeni upravo kreacijom koju je Jaouad nosila. Kasnije se saznalo kako je zapravo riječ o unikatnoj haljini modnog brenda Angeline Jolie, koji zapravo funkcionira poput kolektiva u kojem je kupcima omogućeno da učestvuju u izradi vlastitih kreacija u saradnji s krojačima, izrađivačima uzoraka i "zanatlijama" iz cijelog svijeta, a sve s ciljem održivije proizvodnje odjeće.

Jolie je prilikom kreiranja haljine sarađivala s američkim slikarom i kiparom Chazom Guestom, a haljina se prvenstveno isticala zlatnom efektnom suknjom visokog struka od svile i dramatičnim šlepom s ručno crtanim motivima od istog materijala. Kako je za časopis Vogue kasnije otkrila Jolie, njezino dugogodišnje prijateljstvo s Guestom preraslo je u uspješnu saradnju.

"Dugo se poznajemo tako da sam odmah znala da će on ovome pristupiti s velikom predanošću. Kod samog kreiranja haljine željela sam izgled koji je prvenstveno inspiriran Suleikinom kreativnošću i ljubavi prema umjetnosti. Ona je i slikarica, pa je bilo posve logično iskoristiti njezinu haljinu kao platno", rekla je Jolie, dodavši da ilustracija na haljini zapravo prikazuje Batistea kako "dirigira" orkestrom, a postignuta je specifičnom japanskom tehnikom slikanja pod nazivom sumi-e, prenosi Gloria.hr.

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...