BELGIJA PUCA OD PONOSA: Inspiraciju za rezervni dres za "Euro 2024" pronašli u strip junaku, a prvi put će ga nositi na prijateljskoj utakmici...

(...) Engleska - Belgija 26. marta.

  • Kultura

  • 14. Mar. 2024  14. Mar. 2024

  • 0

Belgijska nogometna reprezentacija nosit će dres na Euru 2024 u znak poštovanja prema slavnom liku iz stripa Tintinu i njegovom tvorcu, a novi dres je predstavljen u četvrtak u muzeju Hergé u Louvain-la-Neuveu, južno od Bruxellesa.

Riječ je o nebesko plavom dresu s bijelom kragnom, u osvrtu na omiljenu odjeću - bijela košulja ispod plavog džempera - napuhanog reportera koji je pod perom belgijskog karikaturista Hergéa -Georgesa Rémija postao svjetski poznati strip junak.

"Kao veliki obožavatelj Tintina, presretan sam što naši Crveni vragovi osvajaju Europu s dresom inspiriranim jednim od najvećih belgijskih heroja", komentirao je Piet Vandendriessche, izvršni direktor Belgijskog nogometnog saveza.

Taj dres će biti rezervni, a prvi put će ga nositi na prijateljskoj utakmici Engleska - Belgija 26. marta, navedeno je, prenosi Hina.

Za domaće utakmice Crveni vragovi će ostati u tamnocrvenoj boji.  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...