NA SVEČANOSTI U PARIZU: Macron odlikovao najbogatijeg čovjeka na svijetu

Reuters je 2020. izvijestio da je Macron zatražio od svoje vlade da pomogne Arnaultu u pregovorima o kupnji kultne američke draguljarnice Tiffany.

  • Evropa

  • 14. Mar. 2024  

  • 0

Francuski predsjednik Emmanuel Macron dodijelio je jučer milijarderu Bernardu Arnaultu, izvršnom direktoru LVMH-a, najveće priznanje u zemlji na svečanosti u Parizu kojoj su prisustvovali superzvijezda Beyonce i suosnivač Tesle Elon Musk, izvijestili su francuski mediji, prenosi Hina.

Prijem u Elizejskoj palači u čast najbogatijeg čovjeka na svijetu kojemu je dodijeljen Veliki križ Legije francuske vlasti nisu najavile na društvenim mrežama ni drugdje. Ni Macronov ured ni LVMH nisu odgovorili na zahtjev Reutersa za komentarom. Arnault, koji je izgradio najveće svjetsko carstvo luksuznih proizvoda i kontrolira neke od najglamuroznijih modnih brendova uključujući Louis Vuitton i Christian Dior, uspostavio je bliske veze s francuskim predsjednikom.

Izvršni direktor LVMH-a otvorio je niz tvornica diljem Francuske tokom proteklih nekoliko godina, revitalizirajući ruralna područja s dobro plaćenim poslovima izrade kožne galanterije, što je vlada istaknula kao dokaz uspjeha svoje politike.

Reuters je 2020. izvijestio da je Macron zatražio od svoje vlade da pomogne Arnaultu u pregovorima o kupnji kultne američke draguljarnice Tiffany kako bi postigao povoljniju cijenu, prema nekoliko izvora. Elizejska palača je tada odbila komentirati navode. Politico je prvi o tome izvijestio.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...