LUDNICA U NJEMAČKOJ: Leverkusen gubio u sudačkoj nadoknadi pa stigao do potpunog preokreta…

Qarabag je u Leverkusenu imao veliku prednost od ukupnih 4:2, ali nije se uspio odbraniti s desetoricom u završnici.

  • Sport

  • 15. Mar. 2024  

  • 0

West Ham, Milan, Benfica, Liverpool, Marseille, Roma, Atalanta i Leverkusen izborili su četvrtfinale Europske lige. Istovremeno, među osam najboljih u Konferencijskoj ligi plasirali su se Fenerbahče, Fiorentina, Viktoria Plzen nakon ruleta jedanaesteraca, potom Aston Villa, Club Brugge i Roma.

Qarabag je u Leverkusenu imao veliku prednost od ukupnih 4:2, ali nije se uspio odbraniti s desetoricom u završnici. Nizozemski igrač Jeremie Frimpong je u 72. minuti smanjio zaostatak domaće ekipe, a rezultat 1:2 stajao je na semaforu sve do treće minute sudačke nadoknade.

Kada se činilo da će Qarabag izdržati i Bayeru nanijeti prvi poraz ove sezone, ukazao se češki napadač Patrick Schick koji je ušao s klupe u drugom dijelu. Schick je golovima u 93. i 97. minuti došao do brojke od devet golova ove sezone i tako je kompletirao čudesni preokret Apotekara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...