VUČIĆA MUČE CRNE MISLI: "Svijet je suočen s dva scenarija, trećim svjetskim ratom ili prekidom vatre u Ukrajini"

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare s premijerom njemačke savezne države Bavarske Markusom Söderom u Beogradu rekao da je to bila jedna od tema njihovog sastanka.

  • Regija

  • 15. Mar. 2024  

  • 3

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić kazao je da se svijet suočava s dva scenarija: sukobom globalnih sila koji bi doveo do trećeg svjetskog rata ili dugoročnim prekidom vatre u Ukrajini ako se ne može postići trajni mir.

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare s premijerom njemačke savezne države Bavarske Markusom Söderom u Beogradu rekao da je to bila jedna od tema njihovog sastanka.

"Jedan scenarij je da će Zapad krenuti prema sveobuhvatnom sukobu s Rusijom, jer zaustaviti rusku vojsku na terenu nije lak zadatak, a drugi scenarij je da će uz pomoć SAD-a i Kine, sklopiti dugoročno primirje, ako ne i trajni mir, što bi bilo veliko olakšanje za svijet", odgovorio je Vučič novinarima na pitanje misli li da je svijet na rubu trećeg svjetskog rata.

Kretanje prema sukobu nikome ne bi koristilo, smatra Vučić, napomenuvši da bi novi globalni sukob sigurno pogodio i Srbiju.

"U svakom slučaju to bi nas pogodilo sa sigurnosnog, privrednog i političkog aspekta. Moramo biti spremni na jedno ili drugo rješenje, a jednom ili drugom pristupamo ubrzano. Znat ćemo za stotinjak dana koji će to biti", zaključuje srbijanski predsjednik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...