FARUK HADŽIBEGIĆ SE PRAVDA: "Jesam ja kriv što nam je država takva?"

Hadžibegić je, podsjetimo, na svečanosti “Dana fudbala RS” dobio plaketu za ostvarene rezultate u sportu zajedno sa još jednim bivšim selektorom Blažom Sliškovićem

  • Sport

  • 16. Mar. 2024  

  • 1

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić (66) našao se na velikom udaru javnosti zbog prisustva na svečanosti “Dana fudbala RS”.

Hadžibegić je, podsjetimo, na svečanosti “Dana fudbala RS” dobio plaketu za ostvarene rezultate u sportu zajedno sa još jednim bivšim selektorom Blažom Sliškovićem, a to je osobito zasmetalo popularnim BHFanaticosima za koje je, tvrde, bivši as Sarajeva u jednom neslužbenom razgovoru kazao da su izmanipulisani.

“Poenta cijele priče je da su oni ono najgore iz ovog naroda. Dan nezavisnosti su mudro prešutjeli, a danas su mirno kao kipovi stajali na kojekakve himne i “patriotske note”. Sve zbog lične koristi, pa makar to bila i pohvala na dvolisnici. S vama više nikad, s vama više nigdje, sramote ove države”, pisalo je, između ostalog, u saopštenju navijača reprezentacije.

Hadžibegić je za portal “Reprezentacija.ba” otkrio kako se osjećao zbog kritika koje su uslijedile.

“Kako se osjećam? Jako me pogodilo sve to i neugodno iznenadilo. Oka nisam sklopio. Mislim da sam pogrešna adresa za bilo kakve napade, pored mene i Bake (Blaž Slišković, op.a) bilo je još najmanje 10-15 osoba koje niko ne spominje.

Nemam nijednu odgovornost što je naša država uređena kako je uređena. Znate li koliko ljudi iz Federacije ima firme u Republici Srpskoj i rade svoj posao? I obratno. Pa, mi smo sportski ljudi”, rekao je Hadžibegić za portal Reprezentacija.ba

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...