VOŽD IZ LAKTAŠA UZBURKAO DUHOVE: „Kada završi rat u Ukrajini neću moći doći na red da se vidim s predsjednikom Putinom…“

Tokom sedmice održana je sjednica Izvršnog komiteta SNSD-a na kojoj je zaključeno da podržavamo evropski put i da glavni pregovarač sa EU treba da bude iz Republike Srpske - naveo je Dodik.

  • Mini market

  • 17. Mar. 2024  

  • 0

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik rekao je da je austrijske novinare koji su pratili panel diskusiju na Diplomatskoj akademiji u Beču više interesovao njegov prijateljski odnos sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom nego evropski put BiH, što je bila tema diskusije, ali da im je prenio stav da RS i Rusija tradicionalno imaju dobre odnose i da će tako biti i u budućnosti.

- Kada završi rat u Ukrajini neću moći doći na red da se vidim s predsjednikom Putinom od Evropljana koji će tada željeti da se susretnu s njim u Kremlju. Ovo je bio moj odgovor austrijskim novinarima koji su pratili panel diskusiju na Diplomatskoj akademiji u Beču - naveo je Dodik na Instagramu.

- Na panelu sam ponovio i stav da u Republici Srpskoj očekuju da nakon 21. marta BiH prestane da bude kolonija međunarodne uprave, da istog dana, shodno evropskim standardima, nestane lažni visoki predstavnik i da iz Ustavnog suda BiH odu strane sudije.

Tokom sedmice održana je sjednica Izvršnog komiteta SNSD-a na kojoj je zaključeno da podržavamo evropski put i da glavni pregovarač sa EU treba da bude iz Republike Srpske - naveo je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...