NEVJEROVATNE SCENE IZ ZAGREBA: Dragan Čović za govornicom -"Dok jedni zagovaraju separatizam, drugi su za unitarizam, u Bosni i Hercegovini se neće raditi za vrijeme izbora u Hrvatskoj..."

Na skupu je i bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko koji je svečano predstavljen na početku skupa i dobio je ovacije. 

  • Regija

  • 17. Mar. 2024  17. Mar. 2024

  • 6

HDZ u dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu ima veliki skup - 20. Opći sabor stranke.

Na dvadesetom Općem saboru HDZ-a trebalo bi biti gotovo 2.000 izaslanika te stranke, a po planu i programu, uz analizu rada između dvaju sabora, raspravljat će o temama izbornog programa HDZ-a, a bit će predstavljen i izborni slogan stranke.

Govore će održati brojni ministri, na kraju i premijer RH Andrej Plenković osobno, a od stranih gostiju pojavit će se predsjednik IDC-a Andres Pastrana Arango, dok će se okupljenima videom obratiti predsjednik Europske pučke stranke (EPP) Manfred Weber. Govor će održati i predsjednik HDZ BiH Dragan Čović.

U Lisinski je stigao predsjednik HDZ-a i premijer RH Andrej Plenković. U dvoranu je ponovno ušao na pjesmu Eye of the Tiger koju je proslavio film Rocky. Pozdravljao se s članovima uz dugotrajni pljesak HDZ-ovaca. 

Na skupu je i bivši predsjednik HDZ-a Tomislav KaramarkO koji je svečano predstavljen na početku skupa i dobio je ovacije. 

Plenković prije skupa kratko komentirao Milanovića

"Mi pobjeđujemo, a ovo ostalo ćete čuti", rekao je premijer dolazeći na Sabor HDZ-a. Na pitanje, što očekuje hoće li Milanović odustati, kaže: "Ne znam, svejedno mi je. Zato što ćemo pobijediti, svejedno nam je", kratko je rekao Plenković prije skupa. 

Kad je, nešto kasnije, drugi put prolazio kraj novinara na samom ulasku u Lisinski novinarima koji su ga još jednom pitali o Milanoviću rekao je: "Sve sam vam rekao. Pobjeđujemo."

Na pitanje je li razgovarao s bivšim predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom rekao je: "Tu je, pozvan je". 

Među gostima sabora su i predsjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća u Srbiji Jasna Vojnić te predsjednik Hrvatskog narodnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković i predsjedateljica Vijeća ministara BiH Brojan Krišto.

Na saboru će se održati i panel rasprava o temama izbornoga programa koju će moderirati članica Predsjedništva HDZ-a Nina Obuljen Koržinek, koja je i zadužena za njegovu izradu. O temama koje će taj program sadržavati govorit će potpredsjednici stranke Oleg Butković, Branko Bačić i Ivan Anušić, međunarodni tajnik stranke Davor Božinović i članica Nacionalnog odbora HDZ-a Marija Vučković. Cjeloviti izborni program, najavljuju iz stranke, bit će predstavljen naknadno.

ČOVIĆ ZA GOVORNICOM IZJAVIO DA SE U BiH NEĆE RADITI U VRIJEME IZBORA U HRVATSKOJ

"Poruka svima koji su razmišljali da se možda tog 16. i 17. u Bosni i Hercegovini neće moći organizirati aktivnosti izbora jer su dominantno dosad organizirani kroz školske institucije, to je bila jedina mogućnost. E pa sad odgovor i vama i svima onima koji slušaju, a i njima. Bit će za nas kao i za vas neradni dan. Samo će to kod nas biti svetkovina", rekao je Čović i dobio velike ovacije HDZ-ovaca.

"Kod nas će to biti uistinu svetkovina, dvodnevna. Za one koji ne znaju, mi smo planirali 16. travnja otvoriti gospodarski sajam u Mostaru, zemlja partner ove godine je Hrvatska. To je jubilarni 25. sajam pa je tako priličilo. Predsjednik vlade je planirao doći 15. navečer s drugim predsjednicima vlade iz okruženja, a 16. otvoriti taj sajam. Ja sam siguran da ovi datumi to ni na koji način neće poremetiti i da ćemo se okupiti dolje da pošaljemo poruku uime svih Hrvata koji žive u BiH - nema zabluda i nema mjesta dodvoravanju Hrvatima BiH", kazao je.

"Svi oni koji su vjerovali da ćemo se za ove izbore nekako razdijeliti, poruka je jasna, i ja sam je izrekao u nekoliko riječi. Organizirat ćemo se kao što smo se organizirali zadnjih 30 godina od Domovinskog rata do danas. Zbog toga upravo hvala tebi, dragi prijatelju, dragi Andrej", rekao je.

Čović je u govoru kazao da Bosne i Hercegovine ne bi bilo bez hrvatskog naroda, te kako jedni u BiH zagovaraju unitarizam, a drugi separatizam.

-Jedina vezivna tkiva u BiH su predstavnici hrvatskog naroda. Dragi, Andrej, da zaključim, mi smo jedna obitelj. Koliko god bila teška administrativna granica između nas, mi ćemo izdržati, kazao je Čović.

-Dragi, Tomo, (ministar branitelja Tomo Medved op. "SB") branitelji te očekuju u BiH. Nema podjele hrvatskog naroda u BiH, živjeli, kazao je Čović.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...