BIRALIŠTA OTVORENA JUTROS OD 8.00 SATI: U Ambasadi Ruske Federacije u Sarajevu glasalo 98 birača

Savjetnik Ambasade Ruske Federacije za naučno, kulturnu i humanitarnu saradnju Jurij Pičugin rekao je da će biračko mjesto biti otvoreno do 20.00 sati.

  • Vijesti

  • 17. Mar. 2024  

  • 0

U ruskoj Ambasadi u Sarajevu jutros u 8.00 sati otvoreno je biračko mjesto na kojem državljani Rusije mogu glasati za predsjednika te zemlje, a ovo pravo do sada je iskoristilo 98 birača.

Savjetnik Ambasade Ruske Federacije za naučno, kulturnu i humanitarnu saradnju Jurij Pičugin rekao je da će biračko mjesto biti otvoreno do 20.00 sati.

Pičugin je objasnio da su predsjednički izbori u Rusiji raspisani 7. decembra prošle godine, te da je tamošnja Centralna izborna komisija dala odgovarajuće naredbe i da su 8. februara već bili utvrđeni glasački bilteni.

“Glasanje u inostranstvu održava se u skladu sa zakonodavstvom i ove godine smo uspjeli da otvorimo 288 biračkih mjesta u 144 zemlje, što je mnogo manje biračkih mjesta u inostranstvu u odnosu na prethodne izbore 2018. godine kada ih je bilo 400. Nažalost, zbog protivljenja neprijateljskih zemalja, to je skraćeno”, pojasnio je Pičugin.

On je naveo da se glasanje za ove izbore održava od 1. marta jer rusko zakonodavstvo omogućava održavanje prijevremenog glasanja kako bi se izašlo u susret određenim grupama birača koji nemaju fizičku mogućnost da posjete druga biračka mjesta.

“Po stanju na 15. mart, u 41 zemlji gdje su ambasade Ruske Federacije glasalo je oko 63.000 ljudi”, rekao je Pičugin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...