DODIKOV SAVJETNIK OGORČEN: "Gotovo je sigurno da će Sud BiH izreći Dodiku zatvorsku kaznu!"

Svaki drugi ishod, osim Dodkovog zatvora, bio bi "šamar Šmitu, Marfiju, O’Brajanu i svoj toj bulumenti kojoj bi zbog zabrane javnog djelovanja Dodiku pripala vječna slava i hvala u Bosni", napisao je Kecmanović u autorskom tekstu.

  • Mini market

  • 17. Mar. 2024  17. Mar. 2024

  • 5

Jadan od najvažnijih Dodikovih savjetnika, Nenad Kecmanovć, u  autorskom tekstu predviđa najvjerovatniji ishod suđenja predsjedniku RS u Sarajevu. Kecmanović je uvjeren da će njegov šef biti proglašen krivim i da će ga Sud BiH poslati u zatvor.

"Da li je moguće da će Dodik biti osuđen na kraju procesa u muslimanskom Sarajevu koji je planiran za april?“ – zabrinuto vrte glavom Srbi sa nevjericom da će Zapad ipak baš ići dotle”, piše Kecmanović pa nudi odgovor na vlastito pitanje.

“Ne samo da je moguće nego je i sasvim realno, štaviše gotovo sigurno. Uostalom, možete li da zamislite da će sudija, koja je tokom građanskog rata ubijala Dodikove saborce, pa bi i njega da joj se našao na puškometu, donijeti oslobađajuću presudu, i to u Sudu BiH čiji je predsjednik netom uhapšen 'zbog korupcije'", odgovara Kecmanović na vlastito pitanje.

Dodikov savjetnik je uvjeren da se Dodik ni a koji način ne može izvuči bez osuđujuće presude, jer bi svaki drugi ishod, osim Dodkovog zatvora, bio "šamar Šmitu, Marfiju, O’Brajanu i svoj toj bulumenti kojoj bi zbog zabrane javnog djelovanja Dodiku pripala vječna slava i hvala u Bosni".

"Zbog zasluge što su dohakali 'jedinom uzroku svih neuspjeha kolektivnog Zapada u Bosni' i Bošnjake lišili velikog belaja, dobili bi ziher bistu ili ulicu na Baščaršiji, kao što su je za zasluge protiv srpskog naroda dobili Genšer i Galbrajt u Hrvatskoj ili Klark i Olbrajtova na Kosovu", zaključuje Dodikov savjetnik Kecmenović, kome pripadaju najveće zasluge što je svog šefa Dodika doveo na rub provalije.

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...