HARIS ZAHIRAGIĆ OTKRIVA: "Nikšiću sam sakupljao potpise za kandidaturu..."

"Vretu sam tri puta upozorio. Samo sam ga odgurnuo. Sila je bila srazmjerna. Je li on zaštitar u Skupštini KS?", kaže Zahiragić

  • Politika

  • 17. Mar. 2024  17. Mar. 2024

  • 1

Sedmicu koja je na izmaku obilježio je incident u Skupštini Kantona Sarajevo.

Naime, došlo je do drame i naguravanja zastupnika Harisa Zahiragića i Elvisa Vrete. O tome, između ostalog, govorio je Zahiragić u emisiji ‘Istraga sedmice’ Hayat TV.

Na samom početku emsije, prokomentirao je odnos sa predsjedavajućim Skupštine KS Elvedinom Okerićem.

"Okerić i ja se poznajemo dugo godina. Smatrao sam ga čestitim dečkom. Bio je na marginama, pa sam ga znao i podržati. Sada igra ulogu prvog čovjeka KS. Vjerovatno ta moć čovjeka ponese. Da se dešava taj sukob samo sa mnom rekao bih da je nešto personalno. Međutim, on na isti način tretira i ostale. On ima problem sa cijelom opozicijom. Krenuo sam da mu oduzmem karticu. To je oduzimanje kartice iz uređaja kako bih i ja njemu oduzeo riječ onako kako i on nama. Fizički sam spriječen da dođem do kartice od strane Vrete. Vreto je očigledno bio zadužen da se ispriječi kada krenem po karticu. Vretu sam tri puta upozorio. Samo sam ga odgurnuo. Sila je bila srazmjerna. Je li on zaštitar u Skupštini KS?", rekao je Zahiragić.

Nakon što se pojavio video nagog muškarca, 2022. godine, ispred Narodnog pozorišta Sarajevo, građani su reagovali.

Performans na trgu ispred pozorišta trajao je nekoliko sati dok ga policija nije prekinula. Policija je stigla na poziv zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Harisa Zahiragića. U nastavku emisije, Zahiragić se dotakao i tadašnjih dešavanja.

"Napravio sam incident što sam prekinuo to da neki goli Slovenac naše majke, sestre i kćerke ganja po ulicama? Da je bilo potrebe ja bih ga i fizički spriječio. Kada sam vidio šta se dešava u Sarajevu, da go čovjek ganja dvije gospođe, a da one bježe, došao sam i pitao policiju što ne reaguju. Rekli su da obezbjeđuju. Rekli su mi da prijavim. Morao sam telefonski prijaviti i pozvati policiju", prisjeća se Zahiragić.

Izborna je godina. Zahiragić je govorio i o tome gdje će SDA imati kandidate.

"SDA priprema kandidate u svih 9 općina u KS. Za sve općine imamo spremne kandidate. Mislim da postoje neki kadrovi u SDA koji bi mogli pobijediti u Općini Centar. Kada je Damir Nikšić bio, rekao je da trebam test na drogu uraditi zbog ovog u Skupštini, pa da mu sad kažem, Nikšić je tada bio potplaćen od strane SDA da bude kandidat. Ja mu skupljao potpise za kandidaturu. Potpisivali mu podršku. Bio je kukavičje jaje u SDA", govori Zahiragić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...